Tidligere arrangementer

Hellig Tre Konger spil

Hellig Tre Konger spillet

Søndag den 5. jan. kl. 19.30

 

Det gamle spil om de hellige trekonger opføres den 5. januar 2025 i Antroposofisk Kulturhus. Vi benytter den danske oversættelse af Johannes Hohlenberg. 

Læs mere »

Julehøjtidsfest

Årstidsfest

Lørdag den 14. dec. kl. 15.00 – 17.00

 

„Den kosmiske og den menneskelige Sophia‟, juleforedrag ved Ander Høier efterfulgt af musisk indslag af elever fra Michaels skolen.

Læs mere »

Planters sygdomme

Foredrag

Torsdag d 5. dec. kl. 19.30

 

Planter kan ikke blive syge „indefra‟, da de har organerne udenfor sig. Så det er udefra kommende forhold, der betinger sygdommene, som f.eks. lys, vand m.m. Foredrag ved Verner Andersen.

 

Læs mere »

Hvorfor findes det onde?

Foredrag

Torsdag d 21. nov. kl. 19.30

 

Vi vil se på, hvad Rudolf Steiner siger om spørgsmålet – og mere overordnet prøve at skabe et overblik over de umådeligt mange angivelser, Rudolf Steiner har om modmagterne og det onde. Foredrag med Jesper Schou.

Læs mere »

Johannes Døberen og Johannes Evangelisten

Foredrag

Torsdag d 24. okt. kl. 19.30

 

Johannes Døberen er den ældre mand, som peger på og profeterer Kristi Komme. Johannes Evangelisten er den unge mand, der oplever og erkender Kristus som Logos selv! Foredrag ved Anders Høier.

 

Læs mere »

Michaelsfest

Årstidsfest

Lørdag den 28. sep. kl. 15.00 – 17.00

 

Michaelsimagianationen Sonnenmächten Entsprossene. Kunstnerisk arrangement i anledning af Michaeli og 100-året for Rudolf Steiners sidste foredrag. Medvirkende: Jess Hansen, oplægsholder og recitation og Sanne Andersen, klaver.

Læs mere »

Om Goetheanum og Antroposofisk Selskab i dag

Samtalesalon

Lørdag den 27. apr. kl. 14.00 – 17.00  

 

Goetheanum er meget mere end en bygning. Det er navnet på et netværk af antroposofiske aktiviteter over hele verden, centreret omkring organisationen i Dornach, Schweiz. Hvad er status i dag? Kan vi i fællesskab formulere drømmen om fremtidens Goetheanum.

 

Læs mere »

Den eurytmiske Grundsten 100 år

Eurytmiopvisning

Lørdag den 20. apr. kl. 18.45 / Forestilling kl. 19.30  

 

Den 20. april 1924, Påskesøndag, blev Grundstensmeditationen vist for første gang i Dornach under Rudolf Steiners instruktion. Vi fejrer 100 året med denne opførelse. 

 

Læs mere »

Om Holger Mellerup

Foredrag

Torsdag d 18. apr. kl. 19.30

 

I anledning af Holger Mellerups 100 års fødselsdag holder Jeppe Flummer et tilbageblik på et rigt liv og dets betydning for antroposofien i Danmark. 

Læs mere »

Påskehøjtidsfest

Årstidsfest

Mandag den 1. apr. kl. 15.00 – 17.30  

 

Vidar er den nordiske gud, der bærer de rene fremtidskræfter, de fornyende kræfter i sig! Hvad kan Vidar bringe til menneskene i dag, og hvilken forbindelse er der mellem Vidar og Kristus, den opstandne, jordens ånd, Kristus i det æteriske? Foredrag af Anders Høier.

Læs mere »

Okkultisterne Tomberg og Seiss

Foredrag

Torsdag d 14. mar. kl. 19.30-21.00

 

Okkultistene Valentin Tomberg og Willi Seiss har med udgangspunkt i Rudolf Steiner åndsforskning og egen åndsforskning bidraget til nye dimensioner og indsigter for alle. der ønsker at gå en kristen indvielsesvej. Foredrag af Erik Lemcke. 

Læs mere »

Vær Rask!

Kursusforløb

Seks fredage kl. 15.30 – 18.30, fra 8.3.

NB: Ny startdato: 8. marts

 

Om samspillet mellem psyken, nervesystemet og vores immunforsvar – og om, hvad vi selv kan for at styrke og optimere vores modstandskræfter. Med helseeurytmist Rolf Kjær og læge Tomas Johansen. 

Læs mere »

Næring for krop, sjæl og ånd

Samtalesalon

Søndag 28. jan kl. 14.00 – 17.00  

 

Vi får løbende nye historier om giftstoffer i drikkevandet, krydderier der dyrkes uden jord, permakultur og regenerativt landbrug. Hvad er op og ned i alt dette? Hvad er ernæringsværdien af frugt og grønt fra økologiske og biodynamiske landbrug? Foredrag ved landmand Jens-Otto Andersen.

Læs mere »

Hellig Tre Konger spillet

Hellig Tre Konger spillet

Fredag den 5. jan. kl. 19.30

 

Det gamle spil om de hellige tre konger i Johannes Hohlenbergs oversættelse. Oberufer-spillene blev bragt til Danmark af eurytmisten Signe Neovius og Hellig Tre Konger spillet har været opført i huset på Rathsacksvej siden Antroposofisk Selskab overtog huset i 1933.  

 

Læs mere »

Julehøjtidsfest

Årstidsfest

Søndag den 17. dec. kl. 15.00 – 17.30  

 

“Julestævnet 1923 og julen 2023”. Foredrag af Søren Toft, musik med elever fra Michaelskolen, servering af kaffe og kage samt julefortælling.

Læs mere »

Augustinus og judaskysset til naturen

Foredrag

Torsdag den 30. nov. kl. 19.30

 

I oldtiden og langt op i middelalderen betragtede man naturen som noget moderligt. Udnyttelse af naturen var utænkelig og skamfuld. Hvordan er det gået til at denne opfattelse forsvandt og at naturen nu kunne udnyttes og – som i vor tid – misbruges? Foredrag af Jesper Schou. 

Læs mere »

Hjertets tænkning og tidens nød

Foredrag

Torsdag den 9. nov. kl. 19.30

 

Alt, hvad vi gør, udspringer af tanker og følelser. Når det, vi gør, kun skaber kriser, konflikter og katastrofer, må der være noget galt med vores tænkning. Foredrag af Niels Henrik Nielsen. 

 

Læs mere »

Organernes gebærder

Foredrag

Torsdag den 12. okt. kl. 19.30

 

Organernes formforvandlinger og deres korrespondance med planeter, metaller m.m. ved læge Tomas Johansen.

Læs mere »

Per Nørgårds „Libra‟

Koncert med eurytmi

Søndag den 8. okt. kl. 14.00 – 16.00  
NB: Foregår på KU.BE på Frederiksberg

 

Koncert med eurytmi omkring Rudolf Steiners digt „Waage‟, vægtens tegn, med musik af Per Nørgård. Medvirkende: Jakob Kullberg cello, Jakob Bangsø guitar, Jo rink recitation, Lisbeth Christoffersen og Anette Nielsen eurytmi.

Læs mere »

Michaelshøjtidsfest

Årstidsfest

Søndag den 1. okt. kl. 15.00 – 17.30  

 

Mennesket må i dag gribe muligheden for at danne en naturerkendelse, der svarer til bevidstheds-sjælens tidsalder. Ud af denne kan et forvandlet åndsliv spire frem. Foredrag ved Anders Høier efterfulgt af musik komponeret af Greven af Saint-Germain med Christian Ellegaard violin, Jakob Lorentzen klaver, og Dorothea Wolff cello.

Læs mere »

Goetheanums glasvinduer kunstnerisk belyst

Foredrag

Tirsdag den 19. sep kl. 19.30

 

Rudolf Steiner var også engageret i at formidle resultaterne af sin åndelige forskning i kunstnerisk form, hvilket hele Goetheanum er et resultat af. Man kan sige, at hele Goetheanum i sine farver og former er synlig antroposofi. Foredrag af Kirsten Foged.

Læs mere »

Choreocosmos: Kosmisk og sakral eurytmi

Introduktionseftermiddag

Lørdag den 2. sep. kl. 13.00-17.00

 

En introduktion til Choreocosmos ved Maria Linden Thell, som har arbejdet med Choreocosmos i femog tyve år og er hovedansvarlig for Choreocosmos i Europa. I øvrigt medvirker underviser Per Linden Thell.

Læs mere »

PINSEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Mandag den 29. maj kl. 15.00 – 17.30  

 

Genløseren Kristus sender den guddommelige ild (Helligånden) til menneskene i pinsen. Hvad er den guddommelige ild? Hvorledes forløser vi os selv, den kristne  udviklingsvej og Moder Jord ved hjælp af den guddommelige ild? Foredrag ved Jørgen Braren Lauritzen.

Læs mere »

Menneskets dybere betydning for naturen

Foredrag

Fredag den 12. maj kl. 19.30

 

Hvordan kan vi komme til en dybere forståelse af forholdet mellem mennesket og naturen. Kirsten Larsen fra det biodynamiske Skjoldhøj Landbrugsfællesskab har noget på hjerte.

Læs mere »

Goethes Faust – en nøgle til antroposofiens tilblivelse og udvikling

Foredrag

Onsdag den 3. maj kl. 19.30

 

Goethe brugte 60 år af sit liv på at diskutere, skrive og omskrive forskellige udgaver af sit skuespil Faust. Rudolf Steiner beskæftigede sig løbende med Faust i sin egen kreative udfoldelse af antroposofien. Kom og hør Paul Klarskovs og Henrik Sørensen foredrag, oplæsning og samtaleøvelser om dramaet om Faust.

Læs mere »

Det Biodynamiske jordbrug og ernæring – en antroposofisk udviklingsimpuls

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 22. april kl. 14.00 – 16.00  

 

Landbruget som organisme er omdrejningspunktet for denne salon, hvor Lis og Ejgil, der i år kan fejre 50 års jubilæum som biodynamiske jordbrugere, bl.a. vil fortælle om brugen af de biodynamiske præparater samt videreudviklingen af kulturplanterne. Efter foredraget kan man købe krydderurter m.m. fra deres gård.    

Læs mere »

PÅSKEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 16. apr. kl. 15.00 – 17.30  

 

Opstandelsen i billedkunsten ved Tine Barfod. Rembrandt, van Gogh og Beppe Assenza er nogle af de billedkunstnere, vi vil beskæftige os med i foredraget, mens vi i anden del skal høre ny kunstmusik af norske Lasse Thoresen, danske Bo Holten & færøske Sunleif Rasmussen spillet af Helge Slaatto, violin og Anne Mette Stæhr, klaver.

Læs mere »

Grundstensmeditationen

Eurytmiopførelse

Søndag den 26. marts kl. 16.00-18.30
 

Vidarskolen, Brogårdsvej 61, Gentofte

 

I anledning af 100 året for Julestævnet opfører Den eurytmiske Grundstensgruppe i Danmark Grundstensmeditationen fra Julestævnet, ny-grundlæggelsen af Det Almene Antroposofiske Selskab i 1923/24 – med indføring og demonstration.

Læs mere »

Hvor dit potentiale og verdens behov krydser – dér er dit kald

Foredrag

Fredag den 17. mar. kl. 19.30 – 22.00  

 

Med udgangspunkt i sin nye bog Kompas til indre og ydre lederskab beskriver eurytmist & ledelseskonsulent Lotte Juul Lauesen, hvordan de syv sjælekvaliteter, som vi alle bærer i os, kan være kompas til at lede sig selv og agere i livet – fra midten, solen, jeg’et. 

Læs mere »

Eurytmiworkshop

Eurytmiworkshop – toneeurytmi

Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 1. marts

 

Nu er der en mulighed for at få et indblik i toneeurytmiens verden! Med Anette Nielsen, eurytmi, og Sanne Andersen ved flyglet.

 

Der er stadig plads på holdet!

Læs mere »

Indtryk fra det biodynamiske arbejde i Kina

Foredrag

Søndag den 5. mar. kl. 14.00 – 17.00  

 

I 10 år rejste Thomas Lüthi til Kina med foredrag og kurser om den biodynamiske dyrkningsmetode. Men hvordan modtages og udfoldes biodynamikken i en helt anden kultur? Det fortæller Lûthi om hér.

Læs mere »

Vestlig meditation – et bud på nye fællesskaber omkring meditativ praksis

Foredrag

Torsdag den 23. feb. kl. 19.30

 

I den antroposofiske kultur er der gennem de sidste tyve år sket en nyskabelse af rummet omkring meditation. Tidligere har meditation i høj grad været noget, som var overladt til den enkelte. I dag er det dog ofte lettere at finde rum, hvor man kan finde relevant vejledning og gensidig udveksling omkring processerne i det meditative liv. Foredrag ved læge Tomas Johansen og helsepædagog Henrik Sørensen.

Læs mere »

Greven af Saint Germain – et virke i kærlighed til verdensudviklingen

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 11. feb. kl. 14.00 – 16.00  

 

Den esoteriske kristendom forberedes længe før Golgatamysteriets tid og får senere en betydningsfuld impuls igennem åndskikkelsen Christian Rosenkreutz i middelalderen. Greven af Saint-Germain er den mest kendte inkarnation af Christian Rosenkretz! Foredrag med efterfølgende samtale ved Anders Høier.

Læs mere »

Nytårskoncert

Koncert

Lørdag den 28. jan. kl. 15.00 

 

Komponisten Leopold van der Pals boede i Dornach, da Det første Goetheanum brændte. Han havde selv deltaget i arbejdet på bygningen, siden han flyttede til Dornach i 1914 med sin lille familie. Værker skrevet lige inden branden og lige efter danner en smuk ramme for denne koncert, der opføres den 1. januar 2023 på Store scene i Goetheanum i anledning af 100-året for branden og altså senere på måneden i Antroposofisk Kulturhus KBH. 

Læs mere »

Sanduko

Informationsaften

Onsdag den 18. jan. kl. 19.30

 

Sanduko, forening for børns uddannelse og skolegang i den tredje verden, afholder informationsaften for medlemmer og andre interesserede. 

Læs mere »

Menneskets hjerte – fysiske og åndelige aspekter

Foredrag

Torsdag den 12. jan. kl. 19.30

 

En kritisk betragtning af forestillingen om hjertet som en slags mekanisk pumpe kan vise os glimt ind i en omfattende verden af struktureret bevægelse og bevægende sammenhænge: Krop, fysiologi, natur, årstider, ærkeengle, menneskets åndelige udvikling med mere. Foredrag ved antroposofisk læge Tomas Johansen.

Læs mere »

Hellig Tre Konger spillet

Hellig Tre Konger spillet

Mandag den 2. jan. kl. 19.30

 

Det gamle spil om de hellige tre konger i Johannes Hohlenbergs oversættelse. Oberufer-spillene blev bragt til Danmark af eurytmisten Signe Neovius og Hellig Tre Konger spillet har været opført i huset på Rathsacksvej siden Antroposofisk Selskab overtog huset i 1933.  

 

Læs mere »

JULEHØJTIDSFEST

Årstidsfest

Søndag den 18. dec. kl. 15.00 – 17.30  

 

Julebetragtning ved Niels Henrik Nielsen over ord af Rudolf Steiner og af mystikeren Angelus Silesius. Kunstnerisk indslag er desværre aflyst grundet sygdom.

Læs mere »

Rudolf Steiners første Goetheanum illustreret med lysbilleder

Foredrag

Torsdag den 8. dec. kl. 19.30

 

Grundstenen til det første Goetheanum i Dornach ved Basel blev lagt i september 1913. Bygningen blev taget i brug 7 år senere og gik fysisk op i flammer den 31. december 1922. I anledning af 100-året for branden fortæller arkitekt Morten Gunge om bygningen, hvor kunstarterne søgtes integreret, gennem veldokumenteret materiale.

 

Læs mere »

Mens vi venter på julen

Foredrag

Torsdag den 1. dec. kl. 19.30

 

Julen er fortællingernes tid. Astronomen vil give sit bud på, hvordan man kan undgå, at de modsiger de historiske kilder og de astronomiske forhold. Ved Søren Toft.

Læs mere »

Joseph Beuys 100 år

Foredrag

Torsdag den 24. nov. kl. 19.30

 

Joseph Beuys, berømt bl.a. for sine tanker om den sociale skulptur, fyldte i 2021 100 år.  Jeppe Flummer, billedhugger m.m., fortæller om Beuys og berøringspunkter med Steiners tanker.

 

Læs mere »

Tidens store spørgsmål

AFLYST! Dialog- og debatarrangement

Lørdag den 15. okt. kl. 10.00 – 15.00

 

På baggrund af redskaber fra den Socialøkologiske værktøjskasse lægges der op til den gode dialog om et aktuelt emne. Med Erik Lemcke.

Læs mere »

Eurytmiworkshop

Eurytmiworkshop

Onsdage 17.00 – 18.30, fra den 14. sep.

 

„En verden i mig og jeg i verden‟. Vi arbejder med det virksomme ord i bevægelsesstrøm og i relation til hinanden. Med eurytmist Anette Nielsen. 

Læs mere »

Menneskets muligheder i et levende ”mellemrum”

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 1. okt. kl. 14.00 – 16.00  

 

I mødet mellem mennesker, i naturbetragtninger og kunstnerisk arbejde kan „mellemrum‟ findes. Hvordan finder vi mere bevidst ind i „mellemrummet‟, hvor meget kan ske? Ved Anders Høier. 

 

Læs mere »

Michaelshøjtidsfest

Årstidsfest

Søndag den 25. sep. kl. 15.00 – 17.30  

 

Med udgangspunkt i Wienerkongressen fra sommeren 1922 ser vi på Europas udfordringer og opgaver i disse år. Oplæg med Jeppe Flummer efterfulgt af Hadamovski’s Michaelslegende med musik af Per Nørgård.

Læs mere »

Åbne møder i september

Åbne møder i september

Tirsdage 19.00 – 21.00

 

Perseus-gruppen har arrangeret en række åbne møder med nedslag i et nyt emne ud fra antroposofien hver gang. Alle er velkomne.

Læs mere »

The Social Impulse of Anthroposophy in Times of dramatic Crises

Foredrag

Fredag den 16. sep. kl. 19.30

 

Leder af Sektion for Socialvidenskab ved Goetheanum, Gerald Häfner, besøger København i anledning af den årlige, interne konference mellem de nordiske landes socialvidenskabelige sektioner. Ved denne lejlighed holder han dette offentlige foredrag om et aktuelt emne. Mere information, når vi nærmer os datoen.

 

Læs mere »

Ånden i den sociale organisme og kampen mod Ahriman

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 3. sep. kl. 14.00 – 16.00  

 

I forbindelse med opførelsen af Rudolf Steiners 4. Mysteriedrama holder mysteriedramagruppen en række oplæg til belysning af dramaet. Denne gang Jess Hansen, der er instruktør og spiller historieprofessor Capesius.

Læs mere »

Naturstemninger – Rudolf Steiners impuls til et nyt maleri

Kunst- og samtalesalon

Lørdag den 27. aug. kl. 14.00 – 16.00  

 

I løbet af 1921 – 22 tegnede Rudolf Steiner 9 små skitser, de såkaldte Naturstemninger. Disse kan ses som en impuls til et nyt maleri, en ny måde at arbejde med naturbilleder på udfra en indre oplevelse af farven ved Claus Dahl.

Læs mere »

Jordstråle-foredrag

Foredrag

Torsdag den 18. aug. kl. 17.00-20.00

 

Med over 30 års erfaring, flere verdensopdagelser på området samt forbedret opmålingsteknik er det nu muligt at forebygge mange sygdomme. Orla S. Pedersen fortæller om jordstråler, deres virkninger og hvordan man kan forebygge sygdomme, hvor årsagen er jordstråler. 

 

Læs mere »